toveifaggorna.blogg.se

Hej. Jag heter Tove. Det här är min blogg.

Tre veckor och en månad

Publicerad 2012-11-27 10:52:00 i Allmänt,

Idag är det exakt tre veckor kvar tills jag kommer hem. Och exakt en månad tills jag åker till Österrike. Tiden går så in i helsikes snabbt. Jag har inte skrivit på ett tag, vilket är aningen opassande eftersom det faktiskt hänt en hel del. När jag skrev sist var vi i Coolum Beach, ett nice väldidgt oturistigt ställe, men vi hade ett litet hus för oss själva där. Julie och Ian har en vän som bor där halvtid, som de, som de fantastiskt underbara människor de är, connectade (vaddå svengelska? Vet inte vad du pratar om!) oss med. Fett najs men vi liftade ändå vidare till noosa, där vi vandrade i en nationalpark och delade rum med en fantastiskt häftig och temperamentsfull sydamerikanska (jag tror hon kom någonstans därifrån, jag lyckades dock aldrig på riktigt få ur henne det..) som skulle flytta till sin ungerska pojkvän på Bali.

Efter Noosa drog vi till Brisbane, där vi couchsurfade hos en hemskt trevlig prick, Josh. Han och framför allt ene vännen Michael tog oss runt stan och lagade mat och frukost och sådana där helt fantastiska saker. Också, så fick jag ett väldigt oväntat prov på hur liten världen är. Jo, för er som inte vet, så var jag första säsongen ett tag ihop med en kille som heter Adam. Han är britt. han har en syster, som följaktligen också är britt, men som har emigrerat till sin pojkvän i Australien. Jag och Adam har inte så mycket kontakt längre men jag vet att han var i Australien och hälsade på syrran för nån dryg månad sen eller så. Hursomhelst var vi hemma hos Michael och hans föräldrar och hängde vid deras pool en dag. Som vi sitter där och har det trevligt med BBQ och allt måste vi naturligtvis lägga till varandra på facebook och upptäcker en gemensam vän (virveltrumma) - Adam. Det visar sig att Michaels bror är Adams systers pojkvän. Och att han alltså hängde rätt mycket vid samma pool några veckor tidigare. Ganska läbbigt, rätt kul och absolut inte vad jag väntade mig på andra sidan jordklotet...

Brisbane inkluderade allt i allt några trevliga fester, en galen danskväll för mig och Ida, mysiga promenader, en fika med Julie och Ian hos och med deras dotter, sista delen av Twilight på bio och lite till och sen drog vi vidare till... Surfers Paradise! Partystället på the Gold Coast och ÖVERSVÄMMAT med schoolies. För er där hemma som naturligtvis inte vet vad det är är det vad man kallar 17/18-åringarna som firar studenten, vilket de gör under två veckor på the Gold Coast med väldigt mycket alcohol och några dödsfall etc. Vi märkte inte fruktansvärt mycket av detta dock eftersom vi bodde hos en couchsurfare utanför. Läbbig kille. Han är runt femtio kanske, har massa pengar och festar som en 20nånting-åring. Och har massa unga tjejer runt sig. Han, precis som hans kompis som också bodde i huset den veckan, förstod nog inte riktigt att det inte är sexigt med män som pillar tjejer, som är lika gamla som deras döttrar, i håret och juckar mot dem på dansgolvet. Ingen panik, vi utnyttjade dem ännu hårdare, vi åt deras mat, drack deras alkohol, lät dem betala våra drinkar och inträden och undvek dem resten av tiden.

Från surfers åkte vi också på nöjespark. De finns hur många som helst i området, men vi valde en som var uppdelad i två, en vanlig och ett vattenland, och tillbringade två heldagar där. Jag behöver ju inte gå in på detalj här men ni kan nog räkna ut att jag sprang runt som ett barn mellan berg-och-dalbanorna och rutschkanorna och skulle åka ALLA karusellerna MASSA gånger och det enda jag blev besviken över var att det inte fanns någon sockervadd.

I söndags kände vi att det var rätt lägligt att dra från läbbiga huset och tog bussen till Coolangatta. Det är sista stället innan New South Wales och en tidsomställning och också väldigt känt för surfning. Träffade faktiskt också min käre kusinvitaminbjörn kort på busshållplatsen innan vi åkte. Det var trevligt. Här har vi mest tagit det väldigt chill, legat på stranden och gjort vårt bästa i att sova bort våra förkylningar. Bortsett från när vi tog en surflektion i morse. Fantastiskt kul! Också, så klyschigt nog, ser vi delfiner hoppa i vågorna bara typ tjugo meter bort mitt under lektionen! På riktigt! Jag för min del glömde för en stund att jag faktiskt var i vattnet med en surfbräda vilket genast straffade sig med en väldigt salt kallsup.

Imorgon åker vi vidare till Byron Bay där vi hoppas att det befinner sig ett aningen mindre antal schoolies än i Surfers Paradise. Jag funderar skarpt på att bränna lite till av mina inte så många pengar på en surflektion till innan vi åker :)
...
...
Du som mot förmodan faktiskt plöjt igenom detta fantastiskt långa inlägg ska få en puss av mig när jag kommer hem! (Om exakt tre veckor :)
Tack och hej (leverpastej)

Om

Min profilbild

Jag heter Tove. Jag är enochsextiotvå lång och pluggar till ingenjör/arkitekt i Göteborg. Jag gillar det kravlösa umgänget bäst, dricker kaffe närhelst gott sådant finns, går lika gärna runt i läppstift och klackar som i hoodie och mössa. Superfeminist, antirasist och normkritisk efter bästa förmåga. Älskar att pyssla, pussla, snickra, inreda och diverse annat kreativt. Harry Potter är min eviga bakgrundsmusik och fuldans min medicin. Det här är min blogg. Läs gärna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela